El Teatre i la Cultura com a vehicles de teràpia: Caramel
Com a fruit de la col·laboració de la Fundació Portal amb Apropa Cultura i Amalgama7 el passat dia 29 de novembre, vam assistir amb familiars i 7 nois i noies atesos a l’ambulatori de Barcelona i amb la directora del mateix, Cristina Baliarda a l’espectacle ‘Caramel’ al Teatre Lliure de Gràcia. El proper 30 de desembre tornem a programar una sortida teatral, amb 8 nois i noies atesos a l’ambulatori de Barcelona, a la gran obra de Molière, ‘El Misantrop’, al Teatre Llliure de Montjuïc. I el 22 de gener del nou any serà el torn del teatre clàssic amb ‘Olympia’ també al Teatre Lliure de Gràcia: hi assistirem amb 7 nois i noies que reben teràpia a l’ambulatori.
Des de la Fundació Portal estem convençuts que la cultura, l’oci de qualitat i el teatre són una font inesgotable de creixement, d’experiència i d’un entreniment que cultiva les persones. Una font saludable per a l’anàlisi i la reflexió sobre qüestions quotidianes i més trascendents. Per això, programem sortides teatrals dels nois i noies atesos, amb les famílies, sempre amb una psicòloga de referència, com la Cristina Baliarda, la Isa Busquets o en Joan Messegué.
Caramel, una reflexió sobre el consum de substàncies tòxiques
El passat dia 29 de novembre va ser el torn de Caramel. Es tracta d’una obra dirigida i interpretada per les germanes Ariadna Peya i Clara Peya (Les Impuxibles), amb textos de Pablo Messiez. Se centra en una reflexió sobre el consum de substàncies tòxiques.
L’obra analitza qüestions com la compulsió que duu a vegades al consum de substàncies tòxiques i la seva confusió amb el desig.
En paraules de les actrius i del dramaturg:
“Caramel neix del desig d’intentar entendre les diferents maneres de relació amb el consum de substàncies i els seus efectes.
Després de dos anys de recerca, trobades i xerrades amb persones i institucions vinculades al tema, es fa evident que no és possible adonar-se d’una sola obra de les múltiples qüestions que es despleguen segons observant el complex món del consum.”
Bones Festes i un bon 2025 amb avenços en l’atenció social a l’adolescència en risc
Des de la Fundació Portal, de la mà de la Cultura, us desitgem un Bon Nadal i un 2025 pròsper i de Pau!
Un any nou que ens porti nous avenços en la sensibilització social, empresarial i de les administracions públiques per a l’atenció als nois i noies amb patologia dual i a les seves famílies.