Santes Creus, Fi de Curs, Graduació, Jornada, Amalgama7, Santes Creus, Císter, Monestir, Adolescència En risc, Àrea Acadèmica

Festa Acadèmica de l’Escola Terapèutica de Can Ros

El passat dissabte 6 de juliol va tenir lloc al Reial Monestir cistercenc de Santes Creus a l’Alt Camp (Tarragona), la Jornada de final del curs acadèmic 2023-2024, amb més de 250 persones participants entre els nois i noies residents, les seves famílies, els equips professionals d’Amalgama7 i la Fundació Portal, i les autoritats, encapçalades per l’Honorable Conseller d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal i Farreras.

Santes Creus és un dels tres Monestirs del Císter, conjuntament amb el Monestir de Poblet i de Vallbona de les Monges, d’una ruta territorial de natura, cultura i tradició.

Des de fa alguns cursos acadèmics és, a més, un marc excepcional per posar en valor l’esforç acadèmic que realitzen els nois i noies amb patologia dual, que reben tractament a l’Escola Terapèutica d’Amalgama7 de Can Ros a (Aiguamúrcia, Alt Camp, Tarragona), i del valuós treball professional del professorat de l’Escola Terapèutica.

L’Escola Terapèutica és alhora un espai clínic, una Escola o espai acadèmic, una casa de colònies i un espai residencial. Amb un equip de professorat, altament especialitzat, en nois i noies amb comportaments disruptius, un curs més, s’han assolit molt bons resultats acadèmics tant en els estudis obligatoris o postobligatories, en el marc de l’ensenyament secundari que segueixen els nois i noies residents.

La Jornada Acadèmica, celebrada en la monumental sala del dormitori del cenobi de Santes Creus, es va iniciar amb els parlaments de les autoritats, alcaldes i alcaldesses presents, president del Consell Comarcal, Delegat territorial dels serveis d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Honorable Conseller d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal i la directora general d’Amalgama 7, Sra. Montserrat Magrané. Per part de la Fundació Portal, va intervenir-hi la patrona i secretària, Sra. Judit Carreras.

Posteriorment, es van dur a terme les explicacions de metodologia de treball de l’àrea acadèmica i de l’equip de professorat de l’Escola Terapèutica d’Amalgama7. Amb les activitats dutes a termes durant tot l’any, tant de les visites culturals (Reus, modernisme, Ruta del Císter, etc.), com de l’estudi del medi natural i de l’entorn de l’Escola Terapèutica (activitats d’estudis i seguiment d’animals, de coneixement i neteja dels rius propers, etc), com de les conferències dutes a termes per especialistes en distintes matèries com ara l’oceanografia, el patrimoni històric de la Tarraco Romana, a càrrec de l’edil tarragonina, Sra. Mercè Martorell,  entre d’altres).

El matí festiu va comptar amb la participació del Guia de la Tarraco Romana i historiador especialitzat, que acompanya els nois i noies i els equips de professorat en les seves sortides culturals, Sr. Carles Vaz, qui va traçar una precisa i didàctica explicació històrica del context i la realitat del monestir.

Finalment, i en el moment més esperat de la Jornada per part de les nombroses famílies assistents, els nois i noies residents, en els distints grups d’estudis obligatoris i postobligatoris, sempre des de la coordinació de l’àrea acadèmica de l’Escola Terapèutica de Can Ros amb les escoles de procedència, van anar pujant a l’escenari per recollir el seu merescut diploma de mèrit del curs. Una pantalla gegant, els mostrava, així com les activitats realitzades i a l’equip de professorat.

Una interpretació musical a càrrec d’una de les noies residents i pianista, alumna de l’Escola Terapèutica, i un aperitiu ofert a les famílies, a l’espai “Els Xiprers” del Palau de l’Abat (Ajuntament d’Aiguamúrcia) dins de l’esplèndid recinte del Reial Monestir de Santes Creus, va posar un punt i final a una magnífica jornada on va excel·lir l’esforç, el protagonisme del treball i del talent de nois i noies atesos per patologia dual, que no només són en procés de superació dels seus problemes de salut mental i emocional, sinó que amb el seu treball i esforç i la metodologia de l’equip de professorat d’Amalgama7 a l’Escola Terapèutica de Can Ros, dirigit per la Sra. Lourdes Clavé, estan duent endavant els seus estudis i els cursos d’ESO, Batxillerat i d’altres estudis que els corresponen.

Enhorabona a tots ells i elles, de part de la Fundació Portal!

La Fundació Portal, en darrer terme, va estar present, durant tot el matí, amb un estand a la Jornada, per intercanviar informació, rebre suggeriments i oferiments per part de les famílies, i continuar amb la feina d’enfortir la xarxa de la voluntariat de l’Entitat, a més d’aconseguir recursos per enfortir la missió fundacional: al servei dels nois i noies amb patologia dual i de les seves famílies.

àrea acadèmica, Fundació Portal, Santes Creus, Amalgama7, professorat, patologia dual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *